ICT-vergunning voor Japanners

ICT-vergunning voor Japanners

De nieuwe regels onder de Intra Corporate Transfer (ICT) richtlijn hoeven niet te worden toegepast op Japanners. In principe is het zo dat, indien men onder de reikwijdte van de ICT-richtlijn valt, er alleen een ICT-vergunning kan worden aangevraagd. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (hierna: IND) maakt echter een uitzondering voor Japanners. De IND heeft namelijk vastgesteld dat op grond van het Nederlands-Japans Vriendschapsverdrag er voor kan worden gekozen om een nationale verblijfsvergunning aan te vragen, zelfs wanneer ze strikt genomen wel onder de reikwijdte van de ICT-richtlijn vallen.

Wanneer u Japanse werknemers heeft die van buiten de EU binnen concernverband worden overgeplaatst naar de Nederlandse entiteit dan kunt u kiezen om voor hen een ICT-vergunning aan te vragen of bijvoorbeeld een kennismigrantenvergunning.

Wenst u meer informatie over het bovenstaande of heeft u behoefte aan assistentie? Neem dan gerust contact met mij op! Dat kan: danielle.peeters@tax4expats.nl of +31(0)6 41275681.

 

Dit bericht is opgesteld naar de stand van zaken op 13 september 2017